Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Університет у Кракові скасував лекцію російського посла

  • 399

Ягеллонський університет у Кракові скасував лекцію посла Росії в Польщі Сергія Андрєєва, заплановану на 31 березня.

Таке рішення, пояснив прес-секретар університету Адріан Охалик, пов’язане з розгорнулася навколо майбутньої лекції Андрєєва дискусією, повідомляє Meduza.

Ряд студентів університету виступили різко проти виступу російського посла. У петиції, розміщеної ними в інтернеті, противники лекції, зокрема, заявили, що на тлі військового конфлікту в Україні вважають неприпустимим запрошувати в університет посла «країни-агресора». У разі, якщо лекцію не буде скасовано, автори петиції пригрозили публічно освистати російського посла і зірвати захід.

Сенатор Богдан Клиш, в свою чергу, написав листа ректору Ягелонського університету, в якому, зокрема, вказав, що якщо на лекцію Андрєєва не будуть запрошені представники російської опозиції, то мова піде про надання послу РФ «трибуни для пропаганди».

Публікації, що засуджують рішення керівництва університету запросити російського посла виступити з лекцією, також з’явилися в ряді польських ЗМІ.

У посольстві РФ в Польщі підтвердили, що керівництво Ягеллонського університету скасувало лекцію Андрєєва. Ректор університету Войчех Новак поінформував про скасування лекції в письмовій формі і «приніс послу свої вибачення у зв’язку з цією досить некомфортною ситуацією».

«Вибачення ректора з розумінням прийняті», — підкреслили представники посольства.



пропозиції партнерів
Новини