Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Стоєцький здивований грошовими рахунками на своє ім'я

  • 465

Тимчасове утримання за ґратами та застава. Таке рішення напередодні ухвалив Печерський суд столиці колишньому голові державної служби з надзвичайних ситуацій — Сергієві Бочковському та його заступникові.

Біля Печерського суду — два автозаки. Сюди з Лук’янівського СІЗО привезли Сергія Бочковського. Колишнього головного рятувальника, як і кількох його підлеглих — допитували до третьої ночі. Прокурора, який не виявив достатньо доказів — замінили. І вже новий — півночі шукав додаткові свідчення розкрадання державних грошей. Запевняє, що знайшов, йдеться в сюжеті на Подробности.ua.

«Було виявлено ще 4 епізоди злочинної діяльності вказаних осіб. Ці злочини повязані з вимаганням службових осіб, які перебували у їх підлеглості грошових коштів. Було внесенно чотири факти злочинних дій, у подальшому ці епізоди були об’єднані», — говорить Олександр Царьов, прокурор.

За справу взявся черговий суддя — Іван Козлов. І — першим ділом — заборонив журналістам знімати те, що відбувається в залі. Прокурор і слідчий просять — Бочковського заарештувати або випустити під заставу — мільйон 182 тисячі гривень. Вважають — саме на таку суму завдав збитків державі колишній глава відомства. Адвокат — запевняє — на свідків чинили тиск.

«Показання свідків — це слова, які нічим не підтверджуються. Тим більше, що шкода — мільйон 180 тисяч — це не показання свідків. Це роздруківки», — говорить Ігор Федоренко, адвокат Сергія Бочковського.

З інтернету про суму проведення державних закупівель. Точніше — про суму укладених договорів. Жодного документу, який засвідчує, що хоч копійка була перерахована слідством не встановлено.

Вислухавши всі за і проти — суддя вирішив заарештувати Сергія Бочковського на два місяці. За цей час можна внести заставу. Майже мільйон 200 тисяч — родичі вже почали шукати.

«Я перебалакав з родичами і знаю, що вони будуть робити все, щоб зібрати кошти на заставу. Поки що на даний час таких коштів немає», — говорить Ігор Федоренко, адвокат Сергія Бочковського.

На тому ж автозаку Бочковського відправили назад у СІЗО. А слідом за ним — до суду доставили його заступника — Василя Стоєцького. Поки везли — строк затримання минув.

«Впродовж 72 годин по їх закінченню він був звільнений з-під варти і на даний час — може вільно пересуватися», — говорить Євген Кожехівський слідчий.

Підозрюваний переконує, що жодного стосунку до бюджетних грошей не мав. Мовляв, займався виключно координацією штабу.

«Я вибачився перед своєю сім’єю, говорю вибачте — я тільки вчора дізнався, що ми заможня сім’я і маємо закордонні компанії і закордонні рахунки», — говорить Василь Стоєцький, колишній заступник голови держслужби з надзвичайних ситуацій.

Втім, після кількох відводів суддів і перерв — Печерський райсуд обрав новий запобіжний захід і для Стоєцького. Як і колишньому начальнику, арешт і застава, — понад мільйон гривень. Поки родичі шукають гроші — екс-чиновники перебуватимуть — у слідчому ізоляторі.



пропозиції партнерів
Новини