Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Сенатори США вимагають у ФІФА скасувати Мундіаль в Росії

  • 720

Група американських сенаторів звернулася з відповідним листом до президента ФІФА Йозефа Блаттера, в якому закликала його позбавити Росію права на проведення Чемпіонату світу в 2018-го році.

Як повідомляє Голос Америки, звернення підписали 13 американських сенаторів, як республіканців, так і демократів.

«Заради завершення кризи в Україні та забезпечення успішного проведення Чемпіонату світу з футболу 2018-го року, ми рішуче закликаємо ФІФА відмовити режиму Путіна у проведенні Чемпіонату світу 2018-го року і готуватися до його проведення в іншій країні», — йдеться в листі.

Окрім цього сенатори переконані, що «проведення Чемпіонату світу ФІФА в Росії незаслужено посилить престиж путінського режиму в той час, коли його необхідно засуджувати». Більше того, більшість країн-членів ФІФА визначились із своєю позицією щодо російської політики.

«Уже майже рік пройшов з того часу, коли російські військові без розпізнавальних знаків і підтримувані Росією сепаратисти почали розчленування України. З тих пір більше 40 країн, всі з яких є членами ФІФА, ввели санкції проти Росії, щоб наблизити вирішення конфлікту. Неприпустимо, щоб на тлі того, що половина країн-учасників Чемпіонату світу з футболу 2014-го року приєдналися до міжнародних санкцій, щоб протидіяти агресії Росії, ФІФА навіть не розглядає можливості дати своїм членам можливість проголосувати за перенесення змагань 2018 року в країну, яка поважає загальні принципи ФІФА та міжнародного права», — заявили законодавці.

Читайте також: Порошенко закликав бойкотувати футбольний чемпіонат світу в РФ



пропозиції партнерів
Новини