Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Через санкції банки РФ не можуть замовити картки Visa і MasterCard

  • 590

Банки не можуть замовити пластикові карти міжнародних платіжних систем навіть для обробки внутрішньоросійських транзакцій.

Як пише 5 канал, з посиланням на Интерфакс, про це повідомила заступник голови Центрального банку РФ Ольга Скоробогатова.

«Є проблема, що санкційні банки не можуть замовити „пластик“ міжнародних платіжних систем — Visa, MasterCard. У чому там складність — ми готові розібратися, потрібно розуміти суть проблеми,» — заявила Скоробогатова.

За її словами, про проблему банків, стало відомо цього тижня.

Заступник голови Центрального банку РФ також повідомила, що в квітні-травні частина російських банків можуть почати обслуговувати картки міжнародних платіжних систем у Криму.

Раніше Visa і MasterCard повідомили, що через санкції обробка транзакцій на території республіки проводитися не буде. Зараз же обробка транзакцій всередині Росії вже частково переведена в так звану «Національну систему платіжних карт», запевнили у Центробанку.

Раніше усі російські банки, які підпали під санкції, зіткнулися з відключенням своїх карт системами Visa та MasterCard. Пізніше більшість кредитних організацій відновили роботу карт всередині Росії, використовуючи обробку операцій в Об’єднаній розрахунковій системі та інші методи.



пропозиції партнерів
Новини