Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Росія остаточно сформувала звинувачення для Савченко

  • 401

Слідчий комітет РФ висунув українській льотчиці Надії Савченко обвинувачення в остаточній редакції.

Як пише Укрінформ, про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін. Відповідна заява розміщена на сайті відомства.

Йдеться про обвинувачення у посібництві у вбивстві двох і більше осіб, посібництві в замаху на вбивство двох і більше осіб, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, скоєного групою осіб, незаконному перетині кордону Російської Федерації (за ч.5 ст.33, п.п. «а,е,ж,л» ч.2 ст.105, ч.5 ст.33, ч.3 ст.30, п.п. «а,е,ж,л» ч.2 ст.105, ч.1 ст.322 КК РФ).

У документі за підписом Маркіна затверджується, що «в червні 2014 року Савченко, дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВДТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським озброєним формуванням. Після цього саме за цими координатами був здійснений артилерійський обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також могли постраждати й інші цивільні особи, що перебували поруч . Після цього Савченко без документів під виглядом біженки перетнула кордон Росії. Під час перевірки документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи».

Слідство начебто має в своєму розпорядженні докази «у вигляді власноручних записів Савченко, що підтверджують її причетність до коригування вогню». Також Маркін посилається на дані «балістичної експертизи фрагментів уламків, вилучених з тіл загиблих».

Дивіться також: Надя Савченко в суді: Путін - дурак чи падлюка?



пропозиції партнерів
Новини