Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Німеччині хочуть створити альтернативу ФІФА

  • 429

Після переобранння Йозефа Блаттера на п’ятий термін президента ФІФА, німецькі політики вважають, що основні федерації, що представлені кращими футбольними командами планети, могли б об’єднатися у «Всесвітню футбольну асоціацію» (World Football Association — WFA).

Таку думку, зокрема, висловив віце-голова Європейського парламенту Александр Граф Ламбсдорф, передає Укрінформ.

«Як буде називатися чемпіонат світу — Кубок світу ФІФА чи Всесвітній чемпіонат WFA — не так важливо. Вирішальним є бажання вболівальників бачити футбол у виконанні кращих команд світу, яким відповідально і без скандалів керує міжнародна організація», — впевнений політик.

Ядром такої федерації має стати 5 європейських футбольних федерацій.

«Якщо п’ять провідних футбольних націй Європи — Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія — оголосять про свою готовність стати ядром WFA, то до них в найближчий час приєднаються США, Японія й Австралія. Приєднання до нової федерації Аргентини і Бразилії означатиме спортивний і економічний кінець ФІФА Блаттера», — вважає віце-спікер Європарламенту.

Більшість німців вважають, що президент ФІФА Йозеф Блаттер має піти у відставку у зв’язку з корупційним скандалом. За це висловилися 76% респондентів, опитаних дослідницьким інститутом Emnid. Протилежна точка зору лише в 11% учасників опитування.

Крім того, 63% німців вважають, що скандали і зловживання у ФІФА завдали серйозного збитку футболу, при цьому 28% опитаних не позділяють цієї точки зору. І, нарешті, майже кожен другий мешканець Німеччини (47%) вважає ФІФА кримінальним угрупуванням, але 42% респондентів з цим не згодні.

Нагадаємо, що у справі про корупцію ФІФА висунуто звинувачення за 47 пунктами. Разом з цим, 30 травня Йозефа Блаттера вп'яте обрали президентом ФІФА.



пропозиції партнерів
Новини