Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Від сьогодні в Україні карають канали, які показують заборонені російські фільми

  • 678

Закон «Про внесення змін до деяких законів щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який, крім іншого, передбачає введення санкцій для телерадіоорганізацій, які демонструють заборонені для показу в Україні російські фільми та серіали, набуває чинності 4 червня.

Відповідно до закону, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення в разі виявлення порушень ліцензіатами фіксує відповідний факт і передає цю інформацію Державному агентству з питань кіно «для вжиття заходів, передбачених законодавством».

Раніше голова Нацради Юрій Артеменко повідомляв про те, що такі телерадіоорганізації штрафуватимуть.

Крім того, за законом, поширення заборонених фільмів може каратися штрафом у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (на сьогодні понад 12 тисяч гривень), якщо порушення здійснюється вперше, і в розмірі 50 мінімальних зарплат (понад 60 тисяч гривень) за кожне наступне порушення закону.

У законі зазначено, що забороненими для поширення в Україні визнаються фільми, які популяризують органи держави-агресора, створюють позитивний образ працівників держави-агресора і працівників радянських органів держбезпеки.



пропозиції партнерів
Новини