Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Китайські хакери пробрались у комп'ютери розвідки США

  • 535

Китайські хакери здобули таємні дані про особовий склад військових і розвідників США, які свого часу були зібрані для надання їм допуску до роботи.

Як повідомляє Еспресо, хакери дісталися до даних так званих «стандартних анкет № 86s», що їх заповнюють претенденти на роботу, яка вимагає допуску.

Анкета містить глибоко особисті дані про такі сторони людини, як психічні хвороби, вживання алкоголю й наркотиків, попередні арешти і фінансові проблеми. В ній також є дані про родичів і знайомих, номер у реєстрі соціального забезпечення (головний особистий номер людини у США) та інша життєво важлива особиста інформація. Володіння нею дає змогу шантажувати цих людей.

А до цього китайські хакери отримали дані про 14 мільйонів нинішніх і колишніх державних службовців США. Раніше ж вважалось, що вони отримали дані про чотири мільйони держслужбовців.

Екс-контррозвідник зі США Джоел Бреннер вважає, що усе це дає Китаю дані про майже кожного, хто отримував у США допуск до спеціальної роботи, і тепер усім їм практично неможливо працювати розвідниками. Ці дані також можуть потрапити до рук інших країн, які охочі рекрутувати собі шпигунів у США.



пропозиції партнерів
Новини