Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Аваков розформував спецроту «Торнадо»

  • 398

Всі бійці спецроти виведені за штат. Питання подальшої служби буде вирішуватися з кожним індивідуально.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розформував дислоковану у Станиці Луганській роту спеціального призначення «Торнадо», пише Дзеркало тижня.

«Сьогодні я підписав наказ про розформування роти спеціального призначення «Торнадо , - сказав він на брифінгу.

Аваков нагадав, що напередодні було затримано вісім чоловік з цієї роти, і зараз вони перебувають під вартою.

За словами глави МВС, всі бійці спецроти виведені за штат, і з кожним з них питання буде вирішуватися індивідуально.

Разом з тим, бійці роти «Торнадо» зачинилися на своїй базі у приміщенні школи в Луганській області і готові використати зброю.

«Там величезна кількість зброї, а також бойових припасів. Вночі після вчорашньої відмови пустити слідчо-оперативну групу, працівниками міліції роти «Торнадо», якими командує Микола Цукур, здійснили мінування периметру території бази, встановлені бойові точки, автоматичні гранатомети у певних місцях, фактично заблоковано підхід до цієї бази. Заміновані транспортні засоби і у випадку рішучих дій, або наближення слідчо-оперативної групи до бази, вони сказали, що будуть стріляти», — повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пише Українська правда.

Він додав, що в разі відмови, працівники органів внутрішніх справ у випадку збройного опору будуть вимушені використати зброю.

Матіос наголосив, що «значна кількість працівників міліції роти «Торнадо» є колишніми засудженими, в тому числі неодноразово»



пропозиції партнерів
Новини