Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Єврокомісія зробила останню спробу врятувати Грецію від дефолту

  • 490

Якщо прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас погодиться у вівторок, 30 червня, і піде на умови кредиторів та Брюсселя, це могло б підготувати шлях для нових переговорів в рамках Єврогрупи, стверджують неназвані чиновники з Брюсселя.

Згідно з даними агенції, Ципрасові слід закликати населення проголосувати на референдумі 5 липня за умови кредиторів та міжнародних фінансових інституцій, щоб уможливити такі переговори, повідомляє Німецька хвиля.

Зазначається, що грецькому прем’єру слід надіслати письмове підтвердження намірів президентові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру та очільнику Єврогрупи Єруну Дейсселблуму, а також канцлерці Анґелі Меркель та президенту Франції Франсуа Олланду. Ще у понеділок, 29 червня, Юнкер заявив, що учасники переговорів ще «остаточно не зайшли в глухий кут».

Між тим міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс пригрозив Євросоюзу правовим позовом у випадку виключення його країни з валютного союзу. Про це він заявив у своєму інтерв’ю для видання The Telegraph, яке оприлюднене у випуску за вівторок, 30 червня. За словами Варуфакіса, членство Греції в Єврозоні «не обговорюється».

Очільних фінансового відомства Греції наголосив, що «договори ЄС не містять жодних пунктів про вихід з євро, тож ми відмовляємось йти на це». Він додав, що тепер грецький уряд проводить необхідні консультації і зважує, якщо доведеться, вдатися до судового позову проти інституцій ЄС в Європейському суді.



пропозиції партнерів
Новини