Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Парижі побудують хмарочос-трикутник (Фото)

  • 886

Міська рада Парижа на голосуванні 30 червня затвердила будівництво трикутного хмарочоса під назвою Triangle 2 (раніше — Tour Triangle) за проектом швейцарського бюро Herzog & de Meuron.

Про це повідомляє The Independent.

42-поверховий Triangle 2 стане першим хмарочосом в Парижі за 40 років. 180-метровий Triangle 2 також стане третім за висотою в Парижі. Після 231-метрового Maine-Montparnasse і 324-метрової Ейфелевої вежі.

Останнім побудованою висоткою в місті на даний момент стала Вежа Maine-Montparnasse, яку закінчили в 1973 році. Хмарочос розкритикували місцеві жителі за те, що він не вписувався в міський пейзаж. Після цього в місті встановили заборону на висотне будівництво (понад 37 метрів).

Всередині «трикутника» розмістять готель на 120 номерів, ресторан, 70 тисяч кв. метрів віддадуть під офіси, 2240 кв. метрів — під коворкінг та інші громадські проекти. Влада обіцяє, що Triangle 2 дасть 5 тисяч робочих місць під час будівництва і ще 5 тисяч після його закінчення.

Бюро Herzog & de Meuron представило проект будівлі в 2008 році. Тоді його відхилили через висоту (у місті забороняли будувати будівлі вище 50 метрів). У 2014 році пройшло ще одне голосування, на якому проект також не прийняли. Але з ініціативи мера Парижа Анн Ідальго (вона порахувала, що минуле голосування пройшло з порушеннями) провели ще одне. На ньому за будівництво висловилися 87 осіб, проти — 74. Терміни будівництва не називаються.



пропозиції партнерів
Новини