Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Порошенко назвав головні завдання для СБУ

  • 1421

Президент Петро Порошенко у п’ятницю представив нового голову Служби безпеки Василя Грицака керівникам управлінь, департаментів та підрозділів СБУ.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Глава держави відзначив, що рекордна підтримка депутатами кандидатури Василя Грицака під час розгляду у Верховній Раді — це величезний аванс Службі і з боку Президента, і з боку українського парламенту», — йдеться у повідомленні

Президент підкреслив, що Служба безпеки за останній рік пройшла значне реформування. «Фактично службу довелося створювати з нуля», — зазначив Порошенко й окреслив головні завдання, які стоять перед Службою безпеки. Зокрема, надзвичайно важливим завданням є недопущення дестабілізації ситуації в країні.

Глава держави наголосив на важливості активізації роботи СБУ з ефективної протидії злочинам проти державності та терористичним загрозам. При цьому він звернув особливу увагу на необхідність наведення порядку на лінії зіткнення.

«Ефективна взаємодія правоохоронців та Служби безпеки України у проведенні антитерористичних та антисепаратистських заходів в Одесі у чіткій координації з регіональною владою піднімає престиж державної влади. Коли влада діє ефективно, відразу ж зникає бацила сепаратизму, зникає мотивація підтримувати злочинні іноземні режими», — заявив Президент

Він також акцентував увагу на необхідності активнішої протидії фінансуванню тероризму — як із сусідньої держави, так і олігархічних груп, які з нею пов’язані.

«Для забезпечення державної безпеки Служба має знайти адекватну відповідь на дії олігархів, які намагаються фінансувати «приватні армії» та дестабілізувати ситуацію всередині країни», — зазначив Порошенко

Глава держави назвав одним із головних пріоритетів боротьбу з корупцією та контрабандою.

«Ефективна координація дій СБУ, митниці, фіскальної служби, прикордонників та правоохоронців має стати запорукою того, що контрабанда, яка фінансує злочинні угруповання, буде припинена», — підкреслив Президент

Результатом роботи має бути не кількість відкритих справ, а кількість засуджених та кількість грошей, повернутих до держбюджету.

Також Президент наголосив на необхідності посилення роботи контррозвідки — як загальної, так і військової у тісній взаємодії з партнерами України.

Окрім того, одним із важливих напрямків реформування СБУ Порошенко назвав законодавче забезпечення розвідувальної та контррозвідувальної діяльності, належне організаційне, інформаційне та адміністративне забезпечення.

У свою чергу Василь Грицак заявив: «Ми будемо робити все, щоб перейти від обіцянок до реальних результатів, щоб український громадянин відчував себе захищеним». За його словами, часто внутрішній ворог сильніший зовнішнього, і Служба зробить все для того, щоб зміцнити державу зсередини.



пропозиції партнерів
Новини