Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Росії відкрили музей Сталіна

  • 650

У селищі Хорошево під Ржевом (Росія) відкрили музей «Калінінський фронт. Серпень 1943 року», присвячений вождю СРСР Йосипу Сталіну.

Як передає Грани.ру, музей розміщений в будинку, де Сталін провів ніч на 5 серпня 1943 року. Музейна експозиція присвячена бойовим діям на Калінінському фронті і «ролі Сталіна в перемозі над фашизмом».

Експозиція складається з меморіального кабінету, де працював Сталін, історичної довідки про приїзд верховного головнокомандувача в Хорошево, а також висловлювань воєначальників про особистість Сталіна.

«Не слід створювати міфи нашої спільної історії, але також неможливо видаляти з неї певні події та конкретних історичних персонажів. Грати з історією неприпустимо. Сьогодні ми відновлюємо історичну справедливість, а не звеличуємо Сталіна. Але в той же час віддаємо собі звіт в тому, що його роль у становленні держави, перемозі у Великій Вітчизняній війні, повоєнній відбудові народного господарства замовчувати неприпустимо», — заявив перший заступник виконавчого директора Російського військово-історичного товариства В’ячеслав Кононов.



пропозиції партнерів
Новини