Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Києві за «золотою молоддю» ганялися з повістками

  • 1400

У Печерському районі столиці правоохоронці провели спецоперацію «Мажор». До неї були залучені представники військових комісаріатів, працівники київської поліції та міліції.

«Ми зустрічаємо молодих людей у місті відпочинку, де вони традиційно відпочивають та спілкуються. Згідно з законом, представники військкоматів не мають права зупинити чоловіка та вручити повістку. Адже в Україні не введено військового стану. Проте, запитати показати документи та підтвердити особу має право представник правоохоронних органів. З цієї причини до проведення спецоперації залучено міліціонерів», — повідомив військовий комісар Печерсько-Голосіївського військового комісаріату Віталій Хом’як, пише УНН.

За його словами, більшість молодих людей, до яких підходили правоохоронці, сідали до своїх автівок та тікали від вручення повісток.

«Все проходить тільки згідно з законом України «Про мобілізацію». Коли людина показує документи та підтверджує прізвище, їй вручалася повістка. А представники районного військового комісаріату могли зв’язатись з людиною, яка перевіряє прізвище у списках призовників», — додав військовий комісар.

Спеціальна операція «Мажор» тривала з 19:00 години до 21:00 п’ятниці. Зі слів міліціонерів, під час першої операції з пошуку ухильників не складалися адміністративні протоколи. Втім, більшість молодих людей не побажали спілкуватись ані з військовими, ані з міліцією.

Під час проведення спеціальної операції «Мажор» у Печерському районі було вручено 10 повісток на проходження медичної комісії у військовому комісаріаті. Більшість хлопців, з якими спілкувались правоохоронці, виявились студентами.

Читайте також: 7-ї хвилі мобілізації не буде



пропозиції партнерів
Новини