Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Вікіпедія запустила мобільний оператор

  • 653

Усі користувачі такого оператора зможуть витрачати частину коштів зі своїх телефонних рахунків на благодійність.

Як інформує Єдність, оператор отримав назву TPO (The People’s Operator — «Народний оператор») на честь аналогічного сервісу, що існує у Великобританії з 2012 року.

Він працює за наступним принципом: сервіс надає ті ж функції, що і звичайний мобільний оператор — дзвінки, смс, проте 10 відсотків з рахунку кожен місяць йдуть на благодійні потреби за вибором самого абонента.

«Ми говоримо людям «Послухай, можеш залишитися зі своїм провайдером, і він витратить 10 відсотків твоїх грошей на ще більше реклами на ТБ, білбордів, оголошень в журналах та інше, або ти можеш перейти до нас і витратити ці гроші на те, про що ти дійсно піклуєшся». Все, що потрібно натомість, це рекомендація сервісу твоїм рідним та друзям», — пояснив творець Вікіпедії Джиммі Вейлз.

Крім 10 відсотків пожертв з абонентських рахунків, 25 відсотків доходу від сервісу його творці будуть відсилати до благодійних організацій NSPCC і Childline.

Нещодавно стало відомо і про запуск однойменної соцмережі з аналогічною метою — надати людям зручні інструменти для пожертвувань. Окрім звичайних функцій соцмережі вона зможе працювати майданчиком для збору коштів на різні проекти.



пропозиції партнерів
Новини