Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

NASA сфотографувала зворотній бік Сонця (Фото)

  • 1075

Знімок «пофарбованого» в синій колір Сонця був отриманий за допомогою набору телескопів Extreme Ultraviolet Imager, встановлених на борту Ahead - одного з двох космічних апаратів місії NASA STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory).

Інструменти Ahead фіксують світло найближчої до нас зірки з довжинами хвиль, невидимих ​​для людського ока, повідомляє Главное.

Місія STEREO була запущена в жовтні 2006 року. Дві майже ідентичних обсерваторії рухаються навколо Сонця на орбітах, близьких до орбіти Землі. При цьому космічний апарат Behind відстає від нашої планети, а Ahead, навпаки, її обганяє. Так ми можемо бачити не тільки звернену в певний момент до нас, а й протилежну (як на фото) сторону нашої зірки.

На зворотному боці Сонця Ahead (або STEREO-A) був з 24 березня. Однак перші зображення за більш ніж три місяці були отримані лише недавно. Хоча зірка закривала собою Ahead від Землі лише кілька днів, космічний апарат весь цей час знаходився досить близько до денного світила, що перешкоджало передачі даних в безпечному режимі.



пропозиції партнерів
Новини