Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Рада проголосувала за зміни до Конституції у першому читанні

  • 527

Відповідні зміни під час голосування підтримали 265 депутатів.

Верховна Рада попередньо схвалила запропонований президентом Петром Порошенком текст змін до Конституції щодо децентралізації влади, пише Тиждень.ua.

Законопроект передбачає уведення в Україні посади «префекта», замість нинішніх обл- та райдержадміністрацій. Префект, призначений президентом, не матиме доступу до розподілення фінансів на місцях, однак спостерігитиме за дотриманням законності місцевою владою.

Найбільші дискусії у парламенті та розкол під час голосування в лавах коаліції викликала норма, записана у прикінцевих положеннях документу: про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу.

Конституційні зміни з урахуванням такої норми підтримали фракції БПП, «Народного фронту», «Опозиційного блоку», окремих депутатських груп і позафракційних.

Проти виступили більшість членів «Радикальної партії», «Самопомочі» та «Батьківщини».

Нагадаємо, у липні Рада підтримала конституційні зміни від Порошенка, направивши їх на розгляд до КСУ. Конституційний суд схвалив текст вказаних змін та повернув законопроект до Ради. Також зміни підтримали у Венеціанській комісії.

Остаточне голосування за зміни ко Конституції, під час якого необхідно зібрати 300 голосів депутаів, анонсували на жовтень.



пропозиції партнерів
Новини