Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Таїланд може стати світовим лідером з виробництва біопалива

  • 575

У наступні 20 років Таїланд може стати світовим лідером з виробництва біопалива, біопластика та біохімічних речовин на основі цукрової тростини і маніоку.

Для досягнення цієї мети Нафтовий інститут Таїланду (PTIT) сформував спеціальний комітет з метою створення довгострокової національної стратегії та запропонував чотири ймовірні шляхи розвитку.

Усі вони передбачають створення біотехнологічного промислового вузла, який буде розташований недалеко від сировинної бази та включатиме виробництво біопалива, біохімії та біопластику. Як вважають науковці, інтеграція цих компонентів дозволить підвищити продуктивність праці та енергоефективність, а виробництво добрив і використання оборотної води у сільському господарстві стане бонусом.

За словами розробників стратегії, необхідна біо-інфраструктура буде зводитися за рахунок безперервного виробництва.

Згідно з проектом, Таїланд буде розвивати біогалузь у два етапи. У 2018-2025 роках королівство буде отримувати біопаливо, біохімічні речовини та біопластмаси з цукрової тростини і заробляти близько 120 млрд батів у рік. На другому етапі — у 2026-2035 роках — країна почне використовувати в якості сировини для біовиробництва маніок та інші рослинні матеріали і збільшить щорічну виручку до 500 млрд. батів.

За оцінками експертів, враховуючи діюче біовиробництво — Таїланд стрімко нарощує випуск етанолу та біодизельного палива з 2006 року — країна може у майбутньому стати світовим лідером у сфері комплексної промислової біотехнології. Наразі королівство експортує 56 млн тонн цукру у рік, поступаючись тільки Бразилії. Країна також вважається найбільшим світовим експортером маніоку. Так, щорічно Тайвань постачає на зовнішні ринки близько 25 млн тонн його похідних і еквівалентну кількість сирого маніоку.

Як зазначають науковці, використання сільськогосподарської продукції в якості сировини для біовиробництва дозволить розвивати промисловість, створить додану вартість у сільськогосподарському виробництві, стане джерелом доходу для країни і забезпечить трудову стабільність.

Наразі проект активно обговорюється державними органами, бізнес-асоціаціями та громадськими організаціями.



пропозиції партнерів
Новини