Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Facebook запустив сервіс для журналістів

  • 694

Найбільша соцмережа запустила сервіс під назвою Signal, основною аудиторією якого є журналісти цифрових видань.

Signal — це набір інструментів для аналізу популярних і обговорюваних тем у Facebook для того, щоб автор міг виділити із трендів найбільш важливі для нього теми і використовувати надалі їх для своєї роботи. Пише geektimes.ru.

Передбачається, що Signal має замінити RSS-стрічки, і скласти конкуренцію Twitter, який часто використовується, як джерело термінової інформації.

Для відстеження популярних обговорень в соцмережі призначений інструмент Trendings, що надає доступ до списку «гарячих тем» разом з відповідним постами, публічно доступними як на особистих сторінках користувачів, так і на сторінках спільнот Pages. Контент можна сортувати за популярністю або в хронологічному порядку і шукати по ньому за допомогою доступного механізму пошуку.

Також можна отримати доступ до списку публічних персон, які найбільш часто згадуються користувачами Facebook. Тут можна вибирати з політиків, музикантів, акторів та інших схожих категорій.

Виглядає інтерфейс таким чином:


Для ілюстрації подій можна використовувати фото з Instagram. Фотографії на сервісі аналізуються з точки зору їх географічної прив'язки або хеш-тегів і видно їх разом з результатами самого Facebook в тій категорії, яка зацікавила журналіста.

Приблизно так виглядає категорія Musicians:


Будь-який знайдений цікавий пост в Facebook, відео або фотографію з Instagram можна зберегти для використання в своєму матеріалі. Для цього Signal надає спеціальний HTML-код. Для більш просунутого використання сервіс надає спеціальний сигнал API, який може бути інтегрований в якій-небудь CMS видання, для якого пише журналіст. Таким чином можна буде публікувати свій текст з посиланнями на Facebook без ручного копіювання коду.


Поки що Signal доступний тільки з англійською мовою і тільки за запитом, відправити який можна тут.



пропозиції партнерів
Новини