Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Силовики влаштували рейд в домі засновника Bitcoin Foundation Ukraine

  • 973

Вчора ввечері, представники МВС по боротьбі з кіберзлочинністю прийшли додому до засновника Bitcoin Ukraine Foundation, а також агентства біткоинів KUNA, Михайла Чобаняна.

Приводом для обшуку стала кримінальна справа, відкрита рік тому.

Кримінальну справу було відкрито 30 листопада 2014 року за інформацією про покупку і продаж біткоинів на сайті kuna.com.ua. У травні цього року Чобанян їздив на допит в прокуратуру, а також збирав разом з адвокатами всі необхідні документи, що підтверджують його правоту, у тому числі в НБУ, повідомляє AIN.UA.

Пізніше, Чобанян, за його словами, «довозив» слідству всі необхідні документи, а у вересні на конференції в Києві, присвяченій питанням криптовалют, виступали два директори департаментів НБУ, які запевняли, що біткоини — це законно.

Вчора, 03.11.2015, силовики вторглися до Чобаняна додому з постановою суду, в якій той звинувачується в незаконній торгівлі біткойнами. Представники МВС відібрали всі телефони, тим самим припиняючи можливість зробити фото або відео того, що відбувається. Адвокатів, за словами Чобаняна, намагалися не пускати.

В ході обшуку вилучили: «7 ноутбуків, планшет, сім-карти, роутер, всі флешки та SD-карти, особисті речі родичів і, головне, брошури про біткойни», — розповів підприємець.

Чобанян вважає, що те, що сталося — це спроба окремих представників МВС вислужитися перед скороченням.

«Піар. Старі люди хочуть в нову поліцію. Їм потрібно показати «активність». Хотіли б закрити, то витратили б більше часу і підготували б більш вагомі аргументи», — пояснює Михайло.



пропозиції партнерів
Новини