Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

США: Катастрофа А321 могла бути викликана вибухом бомби

  • 363

В американських спецслужбах вважають, що вибуховий пристрій на борту могли закласти прихильники Ісламської Держави.

Падіння російського лайнера А321 компанії «Когалимавіа» в Єгипті могло бути викликане вибухом бомби, яку заклали на борту прихильники «Ісламської держави» (ІД) або пов’язані з ними угруповання, вважають у Вашингтоні, передає DW.COM.

«Виникає чітке відчуття, що це був вибуховий пристрій, розміщений в багажі або десь в літаку», — повідомив у середу, 4 листопада, телеканал CNN з посиланням на анонімне джерело в американських спецслужбах.

В компанії повністю виключають технічну несправність повітряного судна і помилку пілотів. Водночас джерело в комісії з аналізу катастрофи виключило можливість ураження літака ззовні.

Такий висновок було зроблено на підставі останніх даних, що надійшли в розпорядження американської розвідки, у тому числі «моніторингу внутрішніх повідомлень терористичного угрупування» ІД, які відрізняються від їх публічної пропаганди. Ніяких офіційних заяв з приводу авіакатастрофи А321 представники спецслужб США на даний момент робити не збираються, підкреслюється в повідомленні CNN.



пропозиції партнерів
Новини