Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Вчені хочуть клонувати печерних левів

  • 531

В центрі уваги дослідників виявилися вимерлі приблизно 10-20 тис. років тому печерні леви.

Про плани клонувати ссавців заявили в Академії наук Якутії, пише Nacked Science.

Цій заяві передувало виявлення в Якутії двох печерних левів. М'які тканини збереглися настільки добре, що знахідку назвали «такою, яка не має аналогів у світі». За словами вчених, мова йде про левенят, чий вік становить менше місяця. Вони добре збереглися через те, що виявилися закопані в земній товщі. При всьому цьому зараз рано судити про успіх починання. Сказати щось конкретне можна буде не раніше ніж через два-три роки.

За словами керівника відділу мамонтової фауни якутської Академії наук Альберта Протопопова, буде проведений комплекс досліджень, який дозволить сказати більше про родичів печерних левів. Мова, зокрема, йде про комп'ютерні і радіовуглецеві дослідження. Вчені хочуть дізнатися більше про внутрішні органі вимерлих істот. Надалі, до досліджень у цій області приєднаються американські, японські і південнокорейські фахівці.

Печерний лев вважається вимерлим підвидом левів. В епоху плейстоцену ці тварини населяли Сибір і Європу. Хижаки полювали на диких коней, оленів, диких биків і антилоп. Всупереч назві тварини рідко навідувалися в печери, проте там помирали хворі й старі особини. В цілому печерний лев – один з найбільших представників сімейства котячих, який коли-небудь існував. Без урахування хвоста довжина самця становила 2,1 м. Наскальні малюнки зберегли печерних левів без гриви, що дозволяє припустити, що у них її зовсім або майже не було.



пропозиції партнерів
Новини