Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У єгипетських пірамідах виявлені термальні аномалії

  • 1084

Гробниці давньоєгипетських фараонів, побудовані з брил вапняку і гранітних плит, незмінно вражають туристів і ставлять у глухий кут вчених. Це сталося в черговий раз.

Використовуючи термографію, археологи та науковці з Єгипту, Франції, Канади та Японії вивчали піраміди Хеопса, Суфіса II і Мікеріна, зведені в 2613-292 роках до нашої ери, на світанку, коли сонце встає і починає їх нагрівати, і на заході в це час гробниці остигають, пише old.archeo-news.

У всіх досліджених монументах були виявлені «термальні аномалії». За словами фахівців, найбільш вражаючі температурні відхилення були виявлені у Великій піраміді Гізи, вона ж піраміда Хеопса. Термальні камери зафіксували, що температура трьох нижніх сусідніх каменів, розташованих в східній стороні гробниці, істотно вища, ніж у інших.

За словами міністра стародавностей Єгипту Мамдуха аль-Дамата, раніше вчені вважали, що всі камені в нижньому ряду піраміди Хеопса однакові. Зараз з'ясовується, що це не так. Міністр також повідомив, що термальні аномалії були виявлені і у верхній половині гробниці Хеопса.



пропозиції партнерів
Новини