Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Airbus запатентував пасажирський літак, що розділяється

  • 809

Компанія Airbus запатентувала пасажирський літак, який буде розділятися на дві частини.

Відповідну заявку в Відомство з патентів і товарних знаків США Airbus подав ще в 2013-му, її схвалили в кінці осені того ж року. Зараз стали відомі деталі концепту: перед нами справжня інфраструктурна революція, в рамках якої пасажирські літаки будуть складатися з двох частин. З першою все більш чи менш зрозуміло: сюди увійдуть кабіна, крила, двигуни і хвостова частина. А ось друга буде представляти собою знімний модуль, де перебуватимуть пасажири і вантажі. Сам модуль є елементом верхньої частини фюзеляжу: встановлювати його на літак буде спеціальний кран, пише Nacked Science.

На землі така капсула буде частиною терміналу: пасажири і вантажі знаходитимуться там ще до прибуття літака. Встановлений на авіалайнер модуль знімуть, а на його місце помістять нову капсулу. На думку аналітиків, ця система, незважаючи на всю свою складність, прискорить посадку/висадку пасажирів і навантаження/розвантаження багажу. Літак при цьому буде проводити на землі менше часу.

Саму капсулу хочуть зробити герметичною, на її верхній частині буде встановлено спеціальне обладнання для крана. Зміниться і сам аеропорт. На думку інженерів Airbus, він буде круглим. Крани будуть рухатися по кільцю, знімаючи одні модулі і ставлячи на їх місце інші.

Як зазначає видання, описана система не відповідає сучасним жорстким вимогам безпеки. Тому її запровадження буде передувати тривалий період внесення законодавчих поправок. В цілому, побачити щось подібне ми зможемо не раніше ніж через 10-15 років.



пропозиції партнерів
Новини