Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У США роблять сонячні батареї з акумуляторів (Відео)

  • 963

Дослідники Массачусетського технологічного інституту (MIT) знайшли новий метод створення сонячних батарей з використаних автомобільних акумуляторів, які раніше розглядалися лише як відходи.

Вчені розробили методику вилучення свинцю зі старих акумуляторів і використання його як основного компонента для нових сонячних панелей. Дослідники вважають такий метод найбільш екологічним і економічним, повідомляє bgr.com.

Класичний видобуток свинцю завдає шкоди довкіллю. Однак більшості сучасних сонячних батарей, створених на основі перовскіту, потрібен свинець. Саме тому вчені були зацікавлені у пошуку більш безпечних та екологічно чистих шляхах видобутку цього елемента. Найбільш розумним рішенням дослідники визнали використання старих автомобільних акумуляторів.

Суть процесу полягає у розбиранні корпусу батареї і зборі електродів. Але вчені попереджають, що подібні експерименти в домашніх умовах можуть бути смертельно небезпечними для життя через вміст у батареях отруйних речовин (сірчана кислота, свинець, ртуть, кадмій).



пропозиції партнерів
Новини