Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

В Україні з'явиться перша bitcoin-біржа

  • 655

Засновник організації Bitcoin Foundation Ukraine і агентства KUNA Михайло Чобанян ініціював запуск першої української біткоін-біржі.

Як пише ain.uа, для цього йому потрібні були кошти, які він вирішив зібрати, продавши 10% майбутньої організації не менше ніж за 100 біткоіни. Результат перевершив очікування майже втричі.

«В Україні немає біткоін-біржі. Немає юридичної моделі, яка б дозволила відкрити рахунок у банку і отримувати і відправляти гривню клієнтам біржі. Після 1,5 року пошуку і спілкування з НБУ, НКЦБФР, ДФС і банками, юристами та аудиторами, ми знайшли бізнес-модель», — розповів Михайло Чобанян

Оскільки запуск платформи вимагає певних грошових коштів, KUNA вирішила запустити свого роду краудфандинг — продати 10% акцій біржі всім охочим, а частки розподілити пропорційно. Всього в Bitcoin-біржу вклалися 89 інвесторів, які поділять між собою 10% проекту. Ще 10% залишилися у «професійних учасників ринку», а 80% — у KUNA Agency. При цьому біржу планують запустити у січні-лютому наступного року.

«Біржа дозволить створити центр ліквідності. Завдяки цій базовій інфраструктурі в Україні з’явиться можливість створювати Фінтех-проекти для внутрішнього і зовнішнього ринків: біткоіни-банкомати, платіжні провайдери, обмінники, зарплатні проекти, інтеграцію банків», — йдеться на сайті проекту



пропозиції партнерів
Новини