Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Помер засновник Motorhead Леммі Кілмістер

  • 299

Леммі Кілмістер, лідер і засновник британського рок-гурту Motorhead, раптово помер через чотири дні після того, як йому виповнилося 70 років.

Близькі повідомили, що музикант пішов з життя після короткої боротьби із вкрай агресивною формою раку. На офіційній сторінці гурту у Facebook зазначено, що хворобу Леммі виявили лише 26 грудня.

«Наш благородний і могутній друг пішов після короткого двобою з дуже важкою формою раку... Ми не можемо описати наше потрясіння і наш смуток, просто немає слів. Ми розповімо більше впродовж найближчих днів, а тепер, будь ласка, увімкніть гучно Motorhead, увімкніть гучно Hawkwind, увімкніть музику Леммі гучно. Випивайте, розповідайте історії, згадуйте про життя цієї чудової людини», — написали учасники групи

У січні-лютому 2016 року Motorhead планував гастрольний тур по Європі — для відзначення 40-річчя гурту. Ієн Кілмістер, що взяв собі псевдо Леммі, народився у Барслемі, графство Стаффордшир, у 1945 році. У 1975-му він створив групу Motorhead. До 2015 року Леммі залишався єдиним музикантом з її першого складу.Вважають, що Motorhead стояли біля витоків «нової хвилі британського хеві-металу» на стику 1970-х і 1980-х років, коли цей стиль став вельми популярним спершу у Сполученому Королівстві, а потім і в усьому світі.

Серед найбільш відомих пісень Motorhead — The Ace of Spades і Killed by Death. Хоча група була однією з найвідоміших у жанрі хард-н-хеві, Леммі зазвичай волів називати свій стиль рок-н-ролом. Останній альбом гурт видав у серпні 2015 року.

Леммі був відомий своїм хрипким голосом і незвичайною, підкреслено грубою манерою гри на бас-гітарі. Звук його гітари був однією з візитівок групи — Леммі використовував підсилювачі фірми Marshall, кожен з яких мав власне ім'я (наприклад No Remorse, Murder One або Killer), сильно «перевантажуючи» їх. Ще однією особливістю Леммі як музиканта було те, що він зазвичай вибудовував партію бас-гітари у пісні дуже щільно, так, щоб вона заміняла ритм-гітару.



пропозиції партнерів
Новини