Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

NASA попереджає про небезпеку «Ель-Ніньйо»

  • 583

У NASA стверджують, що нинішній феномен «Ель-Ніньйо» (підвищення температури води в екваторіальній частині Тихого океану) може за інтенсивністю повторити рекордні показники 1998 року.

Тодішнє явище «Ель-Ніньйо» призвело до порушення погодних систем по всьому світу і, як вважається, до погодних аномалій, пише ВВС. Зараз цей феномен вже пов'язують з кількома повенями та незвично теплою погодою у Північній півкулі.

Через «Ель-Ніньйо» тепла вода з центру Тихого океану поширюється на Північну та Південну Америки.
Явище може траплятися кожні 2-7 років. Зазвичай свого піку воно досягає у кінці календарного року, однак його сильний вплив може відчуватися і навесні та протягом всього наступного року. Нинішній «Ель-Ніньйо» поки що не слабшає, кажуть у NASA, де провели аналіз останніх супутникових знімків Тихого океану. Це вкрай схоже на кінець грудня 1997 року, коли зафіксували найпотужніше «Ель-Ніньйо».

Цьогорічне «Ель-Ніньйо» пов'язують з найбільшими за останні 50 років повенями у Парагваї, Аргентині, Уругваї та Бразилії. Через них більше 150 тис. людей змушені залишити свої оселі. У США 30 людей загинули після виходу з берегів річок у штаті Міссурі через шторми та торнадо, які були в регіоні. Так само наслідки «Ель-Ніньйо» вбачають у повенях на півночі Великої Британії. Шторм Франк, який пройде через Британію цього тижня, як припускають вчені, може призвести до того, що зросте температура на Північному полюсі. Вищі температури від звичайних фіксуються у багатьох регіонах Європи та Північної Америки.Через незвично теплу і суху погоду посилився смог над італійськими містами Мілан та Рим.



пропозиції партнерів
Новини