Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Єврокомісія обговорить польський закон про ЗМІ

  • 415

Європейська комісія в січні планує обговорити суперечливий польський закон про ЗМІ, який дає уряду право напряму призначати керівників громадських телерадіокомпаній.

Єврокомісар з питань цифрової економіки та інформаційного суспільства Гюнтер Еттінгер вважає за необхідне поставити під контроль ситуацію з ухваленням у Польщі закону про ЗМІ. Про це він заявив у інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

«Багато що говорить на користь того, щоб ми зараз включили механізм правової держави і поставили Варшаву під спостереження», — сказав єврокомісар, висловивши занепокоєння останніми змінами у громадсько-правовому мовленні в Польщі

Президент ЄК Жан-Клод Юнкер включив питання у порядок денний найближчого засідання, яке відбудеться 13 січня. Він має намір задіяти інструмент, що існує з 2014 року і який ніколи раніше не застосовувався. Він передбачає структурований діалог з державою-членом у разі, якщо Єврокомісія вбачає системну небезпеку для верховенства закону. Якщо така країна не реагує на попередження Брюсселя, Комісія ініціює процедуру у зв'язку з порушенням основоположних європейських цінностей, що може призвести навіть до позбавлення права голосу.



пропозиції партнерів
Новини