Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Німеччині помер композитор і диригент П'єр Булез

  • 431

Булез вважався одним з лідерів французького музичного авангарду.

У Баден-Бадені (ФРН) на 91-му році життя помер композитор і диригент П’єр Булез, що вважався одним з лідерів французького музичного авангарду. Про це повідомляє сайт Паризької філармонії.

«Ми з великою гіркотою дізналися про кончину П’єра Булеза. Для всіх, хто був поряд з ним і міг оцінити його творчу енергію, артистичну вимогливість, його доступність і щедрість, його присутність назавжди залишиться живою і насиченою», - йдеться в некролозі

Булез народився в 1925 році в місті Монбрізон в центральній Франції. У різний час він керував філармонічними оркестрами Клівленда і Нью-Йорка, а також симфонічний оркестр британської ВВС. З 1974 по 1992 рік очолював французький Інститут дослідження та координації акустики і музики, створений для наукових пошуків в музичній сфері. Неодноразово виступав з громадськими починаннями, ставши одним з ініціаторів відкриття Міста музики і Паризької філармонії.

Булез був удостоєний низки високих державних і професійних нагород різних країн світу — французького ордена «За заслуги» і командорській ступеня ордена Мистецтв і літератури, японської Імператорської премії, Великого хреста португальського ордена Сантьяго. Кілька разів отримував престижну премію «Греммі».



пропозиції партнерів
Новини