Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

В Іспанії судитимуть сестру короля

  • 399

Суд обіцяє стати одним з найгучніших процесів в історії іспанського правосуддя.

11 січня в Іспанії почнеться судовий процес над сестрою короля Філіпа VI принцесою Христиною. Як передає РІА «Новини», це перший судовий процес над членом монаршої родини в історії Іспанії. Христина проходить у справі проти її чоловіка Іньякі Урдангаріна, який звинувачується в ухиленні від сплати податків, розкраданні, шахрайстві, відмиванні грошей, неправдивих свідченнях, торгівлі впливом, посадових злочинах.

Суд обіцяє стати одним з найгучніших процесів в історії іспанського правосуддя — для його висвітлення вже акредитувалися 590 журналістів з усього світу. Христину звинувачують у скоєнні двох податкових злочинів проти державної скарбниці в 2007 і 2008 роках. Суддя вважає інфанту прямою співучасницею ухилення від сплати податків через фірму Aizoon. Король Феліпе VI не даватиме свідчень у цій справі, чого вимагав один з підсудних, колишній компаньйон Урдангаріна Дієго Торрес. Згідно з іспанськими законами, глава держави звільняється від дачі судових показань.

Всього на лаві підсудних опиняться 18 осіб — крім Христини, Урдангаріна і Торреса, в списку фігурують підприємці та політики співтовариств Валенсії, Балеарських островів і Мадрида. Іньякі Урдангарін, щодо якого порушено кримінальну справу про розкрадання 5,8 млн євро, входив до складу керівництва громадської організації, інституту Noos. За версією звинувачення, Урдангарін і його партнер Торрес переконували адміністрації різних міст, а також автономних співтовариств (Балеарських островів, автономного співтовариства Валенсія і автономного співтовариства Мадрида) підписувати договори з цим інститутом на проведення робіт, багато з яких в результаті не виконувалися. Потім гроші нібито виводилися на їхні рахунки. Прокуратура вимагає посадити Урдангаріна на 19,5 років, а громадська організація «Чисті руки» — на 26,5 років, крім того, він, на думку сторони звинувачення, повинен заплатити штраф у розмірі 3,5 млн євро.



пропозиції партнерів
Новини