Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Додаток для Gmail відучить жінок вибачатися

  • 553

Безкоштовний плагін для браузера Google Chrome навчить користувачів Gmail рідше використовувати при написанні повідомлень слова-паразити і вдаватися до вибачень.

Про це повідомляє Reuters. Автор розробки Тамі Райсс вважає, що її винахід необхідний, в першу чергу, жінкам, щоб писати більш впевнені по тону ділові листи. На думку Райсс, в спілкуванні з колегами жінки занадто часто використовують фрази на кшталт «мені здається», «я, звичайно, не експерт, але...», «я спробую», справляючи враження нерішучих людей.

Плагін підкреслює всі подібні висловлювання, пропонуючи користувачеві їх замінити. Вбудована довідка пояснює, чому той чи інший вибір фрази був визнаний небажаним. Програма отримала назву Just Not Sorry. Райсс заявила, що на створення плагіна її надихнули комедійні ролики Емі Шумер, що висміюють схильність жінок до безперервних вибачень, а також сатирична публікація в The Washington Post, автор якої показав, як могли б виглядати відомі вислови, якби їх вимовила сучасна жінка.

У свою чергу, одна з колумністок The Washington Post виступила з критикою на адресу Just Not Sorry, заявивши, що зайва схильність до вибачень — не суто жіноча риса. Вона вказала, що автори подібних узагальнень звичайно не є лінгвістами, а їхні поради та додатки не враховують всіх тонкощів реального ділового спілкування.



пропозиції партнерів
Новини