Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

До вимикання електрики в Україні причетні хакери РФ

  • 570

Американська компанія iSight Partners, яка спеціалізується на питаннях кіберрозвідки, заявляє, що російська група хакерів, відома як Sandworm, причетна до безпрецедентного відключення електроенергії в Україні наприкінці грудня 2015 року.

Як передає «Радіо Свобода», компанія iSight та інші компанії з кібербезпеки схиляються до того, що саме група Sandworm запустила шкідливе програмне забезпечення BlackEnergy. Раніше з’явилися повідомлення, що Центральне розвідувальне управління, Агентство національної безпеки, Департамент внутрішньої безпеки США розслідують, чи причетні російські урядові хакери до кібератак на українські електромережі в грудні 2015 року.

Українська компанія «Прикарпаттяобленерго» повідомила про вимкнення електроенергії в Івано-Франківську і частині Прикарпаття, 23 грудня. Причиною аварії назвали втручання сторонніх осіб у роботу телемеханіки — автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням. Крім того, компанія повідомила і про технічні збої в роботі свого кол-центру.



пропозиції партнерів
Новини