Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Мексиці арештували наркобарона Гусмана

  • 429

Хоакін Гусман Лоера, відомий наркобарон на прізвисько Ель-Чапо («Коротун»), заарештований у Мексиці. Про це повідомив президент цієї країни Енріке Пенья Ньєто.

Мексиканська влада збирається екстрадувати до США спійманого Гусмана. Відомий наркобарон в липні 2015 року втік з мексиканської в'язниці через тунель і перебував у розшуку, нагадує «Радіо Свобода». 58-річний «Коротун» очолює найбільший у Мексиці наркокартель «Сіналоа», або «Тихоокеанський», який постачає наркотики до США, зокрема, і тунелями, прокладеними під мексикансько-американським кордоном. Його особистий статок у 2011 році оцінювався в 1 млрд доларів. Вашингтон вимагає від Мексики видачі наркобарона для проведення суду над ним.

У 1993 році Гусман був затриманий у Гватемалі і переданий мексиканській владі. Суд у Мексиці засудив його до 20 років ув’язнення. У 2001 році він втік з в’язниці — підкуплені наглядачі вивезли в контейнері з білизною для прання. Тоді за його спіймання влада США оголосила нагороду 5 млн доларів, він був у списку найнебезпечніших злочинців світу одразу після бен Ладена і в списку найвпливовіших людей світу за версією «Форбс» — на 41-му місці. Заарештований у 2014-му, у середини 2015 року він знову скоїв втечу з в’язниці особливо суворого нагляду.



пропозиції партнерів
Новини