Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Помер культовий музикант Девід Бові

  • 1209

Причиною смерті став рак.

10 січня у віці 69 років помер відомий музикант Девід Боуї. Причиною смерті став рак, пишуть fakty.

«10 січня Девід Боуї помер в оточенні своєї сім’ї після мужніх 18 місяців битви з раком», — повідомляється на сторінці у Facebook співака

Девід Боуї — один з найбільш значущих поп-музикантів XX століття. Боуї почав музичну кар’єру в кінці 1960-х і став відомий завдяки синглу 1969 Space Oddity про вигаданого космонавта Майорі Томе. Протягом всієї кар’єри Боуї неодноразово змінював імідж і сценічний образ відповідно до тематики своїх записів. Девід Боуї продовжував активно займатися музикою, випускати альбоми та концертувати до середини 2000-х. Незабаром після виходу альбому Reality в 2003 році і туру в його підтримку артист взяв творчу паузу і випустив новий диск The Next Day тільки в 2013 році. Концертів на підтримку платівки він не давав.

Зазначимо, що за кілька днів до смерті Девід Боуї випустив новий альбом. В своєму новому і останньому альбомі «хамелеон рок-музики» представив лише 7 пісень. Як зауважують критики, до альбому увійшли рокові композиції, індустріальний рок, душевні балади, легкі фолк-пісні і навіть хіп-хоп. Платівка була записана в Нью-Йорку разом з джазовими музикантами. Перша композиція «Blackstar» триває близько десяти хвилин. Крім вокалу Боуї, вона включає в себе григоріанські співи та електронні ритми. Rolling Stone назвав «Blackstar» найкращим шедевром музиканта, створеним з 1970-х років.

Попередній альбом виконавця — «The Next Day» — вийшов у березні 2013 року. Запис цієї платівки музиканта тримали в секреті протягом двох років, про неї стало відомо тільки за два місяці до релізу.



пропозиції партнерів
Новини