Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Ліонель Мессі отримав «Золотий м'яч» (Відео)

  • 662

У Цюриху оголосили ім'я кращого футболіста 2015 року. Ним став гравець «Барселони» Ліонель Мессі.

На «Золотий м'яч» Міжнародної федерації футболу (ФІФА) претендували три нападники: Ліонель Мессі, Неймар (обоє з «Барселони») та Кріштіану Роналду з мадридського «Реала». Перемогу вп'яте здобув Лео Мессі, пише apostrophe.com.ua. За підсумками голосування Мессі отримав 41,33% голосів, Роналду — 27,76%, а Неймар — 7,86%. Аргентинця уже визнавали найкращим гравцем року чотири рази в період із 2009 по 2012 роки. Роналду отримував цей приз тричі: в 2008-му, 2013-му і 2014-му роках. Неймару ще не вдавалося завоювати нагороду.

Автором найкрасивішого гола став бразилець Венделл Ліра. Премію Ференца отримав екс-гравець «Шальке» Джеральд Асамоа за допомогу біженцям. Як і очікувалося, кращим тренером року став Луїс Енріке з «Барселони»: під його керівництвом каталонці виграли Лігу чемпіонів і стали переможцями Кубка світу серед клубів. У жіночому футболі найкращою визнали Жилля Елліс, яка призвела збірну США до перемоги на чемпіонаті світу. Кращою футболісткою світу стала Карлі Ллойд зі збірної США і «Х'юстон Деш». Вона стала чемпіонкою світу в 2015 року. Раніше вона двічі вигравала разом зі своєю командою Олімпійські ігри.

«Золотий м'яч» (FIFA Ballon d'Or) — приз, який вручається за підсумками року кращому футболісту світу. Нагорода була заснована у 2010 році після того, як Міжнародна федерація футболу вирішила об'єднати дві премії — «Золотий м'яч» за версією французького видання France Football і «Гравець року ФІФА». Нагадаємо, володарями «Золотого м'яча» тричі ставали українські гравці. У різний час найпрестижнішої індивідуальної футбольної нагородою були відзначені Олег Блохін (1975), Ігор Бєланов (1986) та Андрій Шевченко (2004).



пропозиції партнерів
Новини