Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

На Вікіпедію планують зібрати $100 млн

  • 405

Для цього створено благодійний фонд.

Некомерційна організація Wikimedia Foundation, якій належить популярна інтернет-енциклопедія Wikipedia, заснувала благодійний фонд, націлений на збір коштів на підтримку проекту, передає AP.

Як зазначили в Wikimedia Foundation, до 2026 року організація має намір зібрати через новий фонд до 100 млн доларів. Першим внеском в нього стане пожертвування у розмірі 1 млн доларів, зроблене розробником програмного забезпечення із США Джимом Пачею, який помер в 2014 році, проте ще до своєї смерті передав зазначену суму на розвиток Wikipedia.

Згідно з AP, тільки за минулий грудень Wikimedia Foundation зуміла залучити таким чином близько 30 млн доларів. Всього ж через різні джерела, включаючи низку вкладених у проект короткострокових інвестицій, на обслуговування енциклопедії вже зібрано близько 250 млн доларів. Як зазначила представник Wikimedia Foundation Ліза Грувелл, організація має намір і надалі вдаватися до допомоги інтернет-благодійності, проте саме знову створений фонд допоможе, за її словами, вберегти Wikipedia від «фінансової нестабільності та інших потенційних загроз виживанню» проекту.



пропозиції партнерів
Новини