Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Український електробус вже цього тижня курсуватиме вулицями Львова

  • 794

За словами мера Львова Андрія Садового, вже цього тижня на свій перший маршрут планує виїхати електробус. Він курсуватиме за тролейбусним маршрутом № 13 (пл. Івана Підкови — вул.. Грінченка).

Зараз тривають останні перевірки транспорту, пише tvoemisto.tv.

«Виріб новий, ми його вже отримали як місто, хочемо, щоб перед тим, як пасажири в нього заходили, було усе перевірено», — розповів міський голова

Електробус моделі Е19101 від львівського концерну «Електрон» є повністю низькопідлоговий 12-метровий і може перевозити до 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна — 230 кВт. Максимальна швидкість електробуса — 70 км/ год, а його пробіг без підзарядки батарей сягає понад 200 км. Також він обладнаний спеціальними пандусами та ременями безпеки для людей з особливими потребами. Споживання електроенергії електробуса на день в 10 разів дешевше від споживання пального звичайного міського автобуса. Вартість електробуса — 9 млн грн.

Точна ціна на проїзд електробусом на даний момент уточнюється. Проте, за попередніми даними, вартість квитка становитиме 2 гривні, як і в іншому електротранспорті.



пропозиції партнерів
Новини