Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Додаток українця рахує, скільки грошей «їсть» електроприлад

  • 1200

Дніпропетровські стартапери написали додаток, що допоможе зрозуміти, який прилад і скільки грошей «їсть» кожен місяць.

Plugmee kwt — це безкоштовний онлайн-калькулятор, мета якого — «прибрати прірву між cпоживачем і кіловатами, пише ain.ua.

«Щоб зрозуміти, у скільки вам обходиться, наприклад, пральна машина, досить перетягнути в калькулятор її іконку і вказати частоту використання. Якщо ви працюєте за стаціонарним комп’ютером цілий день, вам доведеться заплатити 40 грн за місяць», — говорить його творець Денис Білозір

Також сервіс дозволяє розрахувати, скільки грошей доведеться платити за електроенергію, якщо користуватися всіма приладами, які є в будинку.

«Візьмемо звичайний будинок, в якому є бойлер (у Дніпропетровську в багатьох будинках немає гарячої води), комп'ютер, пральна машина, фен, мікрохвильова піч, телевізор, мобільний телефон, праска, пилосос, холодильник і енергозберігаюча лампочка. Тут вартість за електроенергію в середньому вийде близько 250 грн», — йдеться в описі проекту

У розрахунку витрат калькулятор враховує тарифи України на електроенегрію при різних обсягах споживання. Денис підкреслює, що результати показують середнє значення, оскільки враховують тільки тип і приблизну частоту використання приладів. Щоб результати були точнішими, необхідно істотно розширити параметри. Саме цим і займаються розробники.



пропозиції партнерів
Новини