Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Абромавичус пояснив, чому йде з посади міністра економіки

  • 434

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус заявив про те, що проситиме парламент підтримати його заяву про відставку через «різку активізацію блокування будь-яких системних та важливих реформ».

Про це міністр заявив під час брифінгу у середу. Пише BBC.

«Це вже не просто відсутність підтримки чи політичної волі. Це активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу: від несподіваного зняття охорони міністра та його сім’ї — до нав’язування, під усе більшим тиском, сумнівних осіб у мою команду і на ключові посади на держпідприємствах», — наголосив пан Абромавичус

Він припустив, що такий тиск є спробою встановити контроль за грошовими потоками держпідприємств, зокрема фінансами НАК «Нафтогаз» та оборонної промисловості.

Абромавичус пояснив, що ситуація щодо його міністерства загострилася після того, як наприкінці 2015 року «Нафтогаз» перевели з підпорядкування Міністерства енергетики у відання Міністерства економічного розвитку (МЕР). Крім того, МЕР отримало вплив на призначення керівників 60 найбільших державних підприємств.

«Посада (Міністра економіки. — Ред.) різко виросла в ціні», — відзначив урядовець



пропозиції партнерів
Новини