Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Ассанж назвав умову, за якої здасться поліції

  • 556

Це станеться в тому випадку, якщо робоча група ООН з незаконного позбавлення волі винесе негативне рішення за його скаргою.

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж, котрий переховується від переслідування правоохоронних органів Великобританії в посольстві Еквадору в Лондоні, заявив про згоду здатися британській владі, якщо робоча група ООН з незаконного позбавлення воля винесе негативне рішення за його скаргою. Про це повідомляє Reuters.

«Якщо ООН оголосить завтра, що я програв свою справу проти Великобританії і Швеції, я вийду з посольства в полудень в п’ятницю, щоб бути заарештованим британською поліцією, оскільки немає серйозної перспективи для подальшого оскарження», — йдеться в заяві Ассанжа

Разом з тим засновник WikiLeaks зазначив, що якщо комісія ООН стане на його сторону, і в діях Лондона і Стокгольма будуть виявлені ознаки порушення закону, він чекає повернення свого паспорта і припинення спроб арешту. Джуліан Ассанж — австралійський журналіст, який заснував у 2006 році організацію WikiLeaks. На її сайті розміщуються секретні документи і викривальні матеріали. З 2012 року Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його підозрюють у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях (він усі звинувачення на свою адресу заперечує). Ассанж побоюється, що Стокгольм передасть його США, де йому може загрожувати страта через публікацію секретних документів.



пропозиції партнерів
Новини