Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Швейцарії побудують підземну вантажну систему

  • 454

Минулого тижня компанія Cargo Sous Terrain з Цюріха представила свій план зі створення підземної транспортної системи. Ідея полягає в прокладанні на глибині 50 метрів тунелю, діаметром 6 метрів і довжиною 66,7 кілометра.

Про це повідомляє IEEE Spectrum. У компанії кажуть, що цей тунель з’єднає Цюріх з центрами логістики, розташованими неподалік південно-західного Берна. З поверхнею цей тунель з’єднується за допомогою чотирьох наземних станцій, через які здійснюються всі транспортні операції. А в подальших планах система повинна бути розширена так, щоб з’єднати Цюріх з Люцерном і, в кінцевому рахунку, з Женевою.

Прокладений в тунелі шлях містить три смуги руху, забезпечені індукційними системами бездротової передачі енергії, даючи енергію транспортним візкам, які здатні переміщатися в автоматичному режимі зі швидкістю 30 кілометрів на годину. У верхній частині тунелю прокладено монорельс, по якому зі швидкістю 60 кілометрів на годину переміщаються вантажні контейнери. Передбачається, що вся потрібна для роботи транспортної системи енергія черпається з поновлюваних джерел, зокрема, від сонячних батарей, встановлених на дахах і в околицях наземних станцій.



пропозиції партнерів
Новини