Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Російський контент в українському ефірі скоротився до чверті

  • 353

Зменшення російського медіа-продукту в Україні стимулювало виробництво українських фільмів і серіалів, вважають у Нацраді.

За рік частка російського медіа-продукту в українському ефірі зменшилася в 3-4 рази. Про це свідчать результати моніторингів, проведених Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє прес-служба відомства.

Частка російського медіа-продукту в сьогоднішньому українському ефірі — це 25% від того обсягу, який був в ефірі до вступу в силу в лютому 2015 року закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України. Саме ця ситуація, на думку заступника голови Нацради Уляни Фещук, стимулювала зростання виробництва українських фільмів і серіалів, а також їх частки в ефірах вітчизняних мовників. Раніше певні українські артисти і співаки затребували від президента Петра Порошенка закрити український ефір для відео- і аудіопродукції з Росії.

Зокрема, у список потрапили відомі російські режисери, музиканти, актори (Сергій Безруков, Федір Бондарчук, Михайло Боярський, Олег Газманов, Валентин Гафт, Жерар Депардьє, Йосиф Кобзон та ін). Також там опинилися засновник американської групи Limp Bizkit Фред Дерст і американський боксер Рой Джонс-молодший.



пропозиції партнерів
Новини