Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

З'ясовано, як пакетований чай впливає на організм людини

  • 825

Науковці з університету Дербі, Лондон, прийшли до висновку, що дешеві чайні пакетики при регулярному їх вживанні сприяють критичному підвищенню рівня фтористих з'єднань в організмі, які можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.

Про це повідомляється на сайті University of Derby.

Як відомо фтор, потрапляючи в організм, провокує розвиток остеопорозу, слабкість в м’язах, біль у суглобах. Високий вміст фтору призводить до зниження міцності зубів, провокує розвиток ниркових захворювань, а також онкології. Як стверджують медики, один із симптомів того, що ви отруїлися фтором — це присутність чорних плям на зубах. Дослідники інформують, що доза фтору, виявлена ​​в пакетиках з чаєм, перевищує нормативно встановлену на 75-120%.

Літр чаю, заварений з використанням таких пакетиків, буде містити 6 мг фтору, при встановленій добовій нормі для дорослої людини максимум 4 мг. Такий високий вміст цієї речовини пояснюється тим, що при виробництві недорогого пакетованого чаю використовуються старі чайні листя, в яких накопичується найбільше фтору. Таким чином, якщо пити чай, що містить 10-20 мг фтору на протязі певного часу, то можна заробити одне зі згаданих серйозних захворювань.



пропозиції партнерів
Новини