Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Вчені запропонували нову теорію часу

  • 602

Теорія змушує перебудувати базові рівняння квантової механіки і саме визначення часу.

Фізики з Університету Ватерлоо висунули нову теорію, яка свідчить, що мінімально можливий в фізичного Всесвіту масштаб часу значно більший від планковського (приблизно 10 в мінус 43 ступеня секунд), повідомляє The European Physical Journal C.

Зазначається, що існування такого масштабу змінює фундаментальні рівняння квантової механіки і уявлення про природу часу — автори наполягають на його дискретності і порівнюють з кристалом. Вчений Мір Файзал і його співавтори заявляють, що корекція мінімального масштабу часу змушує перебудувати базові рівняння квантової механіки і саме визначення часу.

Для перевірки цієї теорії фізики пропонують виміряти швидкість спонтанного випромінювання атома водню. Модифіковані рівняння дають відмінний від існуючих показник. Аналогічні зміни можна спостерігати зі швидкістю розпаду частинок і нестабільних атомних ядер.

«Фізичний Всесвіт подібний до кінокартини, де послідовність статичних кадрів створює ілюзію руху. Якщо серйозно прийняти цю точку зору, то наше сприйняття реальності в дусі безперервного руху є ілюзією, яку формує дискретна математична структура... Наше припущення вказує на платонічну природу реальності», — заявив Фейзал



пропозиції партнерів
Новини