Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Контейнерний термінал в Індії переходить на енергію сонця

  • 286

Один з найбільших контейнерних терміналів Мумбаї в індійському порту Нава-Шева (порт Джавахарлал Неру, JNP) переходить на енергію сонця.

Проект одержання електроенергії від сонячних батарей найбільший портовий і термінальний оператор APM Terminals (головний офіс — Гаага, Нідерланди), що входить до складу A. P. Moller-Maersk A/S, має намір впроваджувати у три етапи, передає Shipsupply.

Наразі готується до запуску перша черга комплексу Solar Power Project, в рамках якої вже встановлені сонячні панелі на дахах двох будівель — майстерні терміналу та комплексу біля центральних воріт.

Друга черга проекту включає установку сонячних панелей на дахах будівель відведених для причальних кранів-перевантажувачів. Цей етап планують завершити у червні 2016 року після пробного запуску. Передбачається, що після введення в експлуатацію другої черги термінальна сонячна станція зможе виробляти 220 тис. кВт-год на рік. Третя черга проекту, яка зараз знаходиться у стадії концептуальної розробки і передбачає облаштування сонячних панелей на великій площі, в сукупності покриватиме річну потребу терміналу в електроенергії на 15% (близько 5 млн. кВт-год на рік). Як зазначають у APM Terminals, з виходом на проектну потужність сонячний комплекс зможе виробляти до 361 тис. кВт-год на рік.



пропозиції партнерів
Новини