Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Німецький журнал присвятив номер новій українській музиці

  • 708

Весь 148-й номер німецького щоквартального видання про нову академічну музику MusikTexte розповідає про українських музикантів та композиторів.

У лютому виходить черговий номер впливового німецького журналу MusikTexte. На обкладинці цього випуску мапа Києва, а всередині — матеріали про українських композиторів та виконавців нової музики. Серед особистостей, про які пише видання: Алла Загайкевич, Олексій Шмурак, Максім Коломієць та інші.

Переконати редакцію присвятити номер Україні вдалось журналістці з Кьольну Марії Кауц, яка також перекладала тексти і сама написала один з них. Марія переконана, що українській музиці треба боротись за інтерес у Європі.

«У нас дуже багато цікавих композиторів і музикантів. Багато з них перемагають на європейських конкурсах. Але їм не вистачає присутності в інформаційному європейському просторі, — говорить журналістка. — Якщо ім’я, наприклад, Валентина Сильвестрова ще більш чи менш відоме, то його музику, на жаль, знають тільки одиниці. Молодших композиторів не знають взагалі. Нам потрібно, щоб про нас тут гарно і цікаво говорили і писали, щоби нас слухали»

MusikTexte — німецький журнал, який з 1983 року пише про сучасну академічну музику та формує вектор дискусії між композиторами, музикантами та вченими. Вартість одного номеру складає 8 євро, наклад — 1000 екземплярів.



пропозиції партнерів
Новини