Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Рада призначила пенсії інвалідам-майданівцям

  • 405

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності».

За пропозицію ухвалити відповідний проект закону № 4022 в цілому проголосували 245 народних обранців. Як зазначається у пояснювальній записці до документа, наприкінці 2015 року порядок отримання статусу інваліда війни для учасників Революції Гідності почав діяти, i перші 60 осіб отримали відповідний статус інваліда війни. Водночас, згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсія за інвалідністю призначається за наявності страхового стажу, передбаченого статтею 32 цього закону.

При цьому значна частина осіб, які стали інвалідами внаслідок участі у Революції Гідності, досить молодого віку i не мають необхідного стажу, передбаченого зазначеним законом. Як наслідок, майже третина з тих, хто вже отримав статус інваліда війни, не змогли отримати відповідну підвищену пенсію, а й далі отримують державну соціальну допомогу, яка не перевищує розмір мінімальної пенсії (1074 грн). Тому цим законом вносяться зміни до законодавства, і для осіб, які стали інвалідами внаслідок участі в Революції Гідності, знімається вимога про необхідний стаж для отримання пенсії.



пропозиції партнерів
Новини