Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Україна та Саудівська Аравія домовилися про будівництво літаків

  • 642

21 лютого українські авіабудівники ДП Антонов підписали остаточну угоду на спільне виробництво літаків для Саудівської Аравії.

Про це повідомляє ТСН. Угода складається з двох етапів — постачання готових літаків з України та виробництво їх у Саудівській Аравії.

«По суті, ми сьогодні підписали дорожню карту, в якій чітко прописані часові рамки, фінансові умови зі створення першої партії літаків Ан-132, Ан-148 та їхніх модифікацій», — говорить перший віце-президент ДП Антонов Олександр Коцюба

Саудівська Аравія обіцяє буквально посеред пустелі збудувати авіаційний завод для виробництва українських літаків.

«Ми тут у Саудівській Аравії працюємо з різними держустановами і скоро розпочнемо цю роботу», — запевнив керівник «Такнія-Аеронавтікс» Алі Мохамед Аль-Гамді

Це лише перший крок, прогнозує керівник «Укроборонпрому» Роман Романов. Слідом за авіацією, підтягнеться і витчизняне танко- та суднобудування. Саудівська Аравія — багата країна, вона готова витрачати мільярди доларів на свою безпеку. Саме тут проходить найбільша на Близькому Сході виставка військового обладнання. На цій виставці представлене все те, що так необхідне українському війську.



пропозиції партнерів
Новини