Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Гаазі збудували залізничний вокзал із «розумним» дахом

  • 445

У Гаазі — неофіційній столиці Нідерландів —— побудували центральний залізничний вокзал з величезним багатофункціональним скляним дахом.

Нова будівля була зведена на місці старого вокзалу голландським архітектурним бюро Benthem Crouwel, пише журнал Dezeen. Плоска покрівля розміром 120 на 96 метрів складається з ромбоподібних панелей, здатних виконувати відразу декілька корисних функцій. У спеку вони захищають від палючих сонячних променів та автоматично відкриваються для провітрювання приміщення, а в разі пожежі випускатимуть дим. При цьому, дах забезпечує ідеальну акустику й освітлення. Рейки на склі утворюють візерунок у формі діамантів і створюють чудернацьку гру світла і тіні.

«Діамантовий» дах підтримують вісім колон, які можна побачити навіть зовні завдяки скляним стінам вокзалу. Залізничні перони знаходяться на рівні землі, а трамвайні лінії — ближче до даху і заїжджають на територію вокзалу через великий отвір у південно-західному і північно-східному фасадах вокзалу. Архітектори розширили торговельну площу і зробили чотири додаткові входи, аби покращити зв’язок між центром міста і фінансовим районом.

Центральний вокзал Гааги став одним з шести нідерландських вокзалів, де проводяться капітальні ремонти за ініціативою уряду на чолі з Міністерством житлового будівництва, територіального планування та навколишнього середовища. Benthem Crouwel розробило проект оновлення ще у 2003 році. Реконструкція почалася з трамвайної зупинки у 2006 році, а у 2011 році стартувало зведення нової будівлі вокзалу. Архітектори сподіваються, що до 2020 року кількість пасажирів на новому центральному вокзалі неофіційної столиці Нідерландів збільшиться з нинішніх 190 тис. до 240 тис. на добу.



пропозиції партнерів
Новини